• Din Câmpia Arădeană - 2014Din Câmpia Arădeană - 2014
  Iubitorii cântecului tradiţional arădean au ocazia să asculte, din subzona folclorică de interferenţă bănăţeană, asezată geografic în sudul judeţului Arad, melodii numite local, soroc, pă picior, învârtită, întoarsă etc.
 • Din Ţara Zarandului - 2013Din Ţara Zarandului - 2013
  Materialul discografic de fată se doreşte o contribuţie puternică la punerea în valoare a patrimoniului folcloric arădean, în mod special a melodiei instrumentale aparţinând jocului satului zărăndan de odinioară.
 • Iară mem a corinda - 2012Iară mem a corinda - 2012
  La frumusetea acestor colinde a contribuit acompaniamentul de excepţie al cunoscutei orchestre Rapsozii Zărandului, condusă de taragotistul Petrică Paşca iar conducerea muzicală a fost realizată de profesoara Mărioara Miclea.
 • La Fântâna Măgurii - 2012La Fântâna Măgurii - 2012
  Maria Moţ o voce puternică, un discurs muzical autentic zărăndan. La numai 12 ani, Maria este doar un copil, dar prin atitudinea sa faţă de folclor, prin respectul faţă de portul popular tradiţional, ea este un exemplu pentru generaţia sa.
 • Pe dealul cu viile - 2011Pe dealul cu viile - 2011
  O tânără din Covăsânţ, mirifică aşezare din Podgoria Aradului, a avut curajul la 11 ani să purceadă în lumea plină de lirism, frumuseţe şi bogăţie a cântecului popular românesc. La vârsta atât de fragedă, Roxana Suciu uimeşte prin vigurozitatea cu care îşi conduce vocea prin
 • Mi-o trimis bădiţa dor - 2010Mi-o trimis bădiţa dor - 2010
  Prin repertoriul ales, albumul muzical se doreşte a fi o pledoarie pentru păstrarea frumosului, autenticului în folclorul nostru arădean. Din vatra folclorică, Ţara Zărandului, am selectat cântecul ceremonial, cântecul de alai precum şi cântecul de joc din ciclul jocurilor locale.
 • În pădurea deasă - 2009În pădurea deasă - 2009
  Grupul folcloric Sânzienele promovează în acest album piese vocale din zona de interferenţă bănăţeană. Unele piese sunt melodii de joc locale, din satele de pe malul stâng al Mureşului, altele cunoscute şi cântate în întreaga arie folclorică bănăţeană.
 • Sânzienele, vol. II - 2006Sânzienele, vol. II - 2006
  Grupul folcloric Sânzienele construit în urmă cu două decenii pe langă clasa de Canto popular a Şcolii Populare de Arte Arad, are în repertoriu cântece din toate vetrele folclorice ale judeţului. Din cea mai reprezentativă zonă, Ţara Zărandului şi satele de pe lângă malul stâng al M
 • Din Ţara Zarandului - 2005Din Ţara Zarandului - 2005
  Am selectat pentru acest album colinde populare din vestita Ţară a Zărandului, zona marcată profund de tradiţia şi spiritualitatea ortodoxă, un loc înconfundabil prin conservarea folclorului străbunilor noştrii.
 • Colinde autentice romanesti - 2003Colinde autentice romanesti - 2003
  Grupul folcloric "Sânzienele" într-o companie onorantă alături de nume sonore ale folclorului românesc: Mirela Popa, Mirela Mănescu, Mariana Anghel. Albumul promovează colindul religios şi colindul laic de fereastră, de faţă şi de fecior.
 • Sânzienele, vol. I - 2001Sânzienele, vol. I - 2001
  Din Ţara Zărandului am selectat cântece ceremoniale, colinde, balade şi cântece de joc. După specificul lor piesele sunt interpretate de grup sau de solişti, care poartă o costumaţie autentică din zonă.
 • Tradiţie şi folclor în Ţara Zarandului - 2000Tradiţie şi folclor în Ţara Zarandului - 2000
  Cântecul ceremonial al Sânzienelor, al Cununii de grâu, Cântecul miresei, alături de melodii de joc din aria folclorică a Ţării Zărandului, sunt interpretate de absolvenţi ai clasei de canto promoţia 2000 şi de grupul vocal Sânzienele.