Spectacol aniversar CJA 25 ani

La trei decenii de activitate a ajuns grupul local "Sanzienele", al Centrului Cultural Judetean. Grupul are in registru peste 150 de cantece populare culese din aria folclorica aradeana si promovate in 12 albume muzicale. "Sanzienele" s-a facut remarcat la festivaluri din tara si strainatate.

Grupul folcloric "Sanzienele" a fost infiintat in anult 1987, la Scoala Populara de Arta, de catre profesoara Marioara Miclea si promoveaza cu prioritate cantecul si portul traditional aradean.

"In urma activitatii artistice impresionante a acestui grup vocal, Centrual Cultural Judetean Arad a hotarat sa cuprinda in calendarul de evenimente pe anul 2017 un spectacol aniversar Sanzienele - trei decenii de activitate de cercetare, conservare si promovare a cantecului traditional aradean, care va avea loc in luna iunie", a spus profesoara Marioada Miclea

In cele trei decenii de activitate "Sanzienele" au participat la festivaluri folclorice din tara si strainatate, la spectacole artistice alaturi de nume consacrate ale folclorului romnesc, precum si la filmari ale televiziunilor nationale si locale ce au ca specific promovarea cantecului treditional.